myCaddie 's Blog

Mät upp din bana för myCaddie Mobil

Nu finns möjligheten att kalibrera in greenpositionerna för din favoritbana här på myCaddie Community via Google maps. Det gör att man kommer kunna se avståndet till green, även på de banor där vi inte har kartor från Caddee (föredetta Strokesaver).

Det är enkelt att kalibrera upp en bana. Under fliken klubbar, eller på framsidan finns det möjlighet att söka efter den bana du vill kalibrera. Klicka dig fram till banans sida. Där finns det en länk som heter "Kalibrera greenernas placering på den här banan". Klicka på den så kommer du till kalibreringssidan. Fler instruktioner finns där.

Givetvis får man kalibrera hur många banor man vill, så passa på att lägga in dina favoritbanor.

Foto inlagt:Tor, 18 Jun 2009

Så här ser det ut när man lägger in banor.

Vi kommer att godkänna kalibreringarna efter hand som de kommer in. Observera att det kan ta ett par dagar innan din kalibrering är godkänd.

Post Comments

Add Your Comment!

Log in to leave a comment or Create an account

Är det någon som kan kalibrera härnösands gk ?

Kalibreringen av Ale GK är godkänd nu och finns tillgänglig för nerladdning.

Hej! Har idag kalibrerat Ale GKs 18-hålsbana! Hoppas den blir klar för nerladdning till iPhone snart!!!

Då misstänker jag att detsamma gäller för http://kartor.eniro.se/

Bra att hitta har bra bilder även i norr. Dock erbjuder inte hitta någon möjlighet för externa parter att använda deras kartor på sina sidor på samma sätt som Google gör, därför blir det svårt för oss att använda de bilderna direkt här på myCaddie.

Det finns rätt många banor norr över där Google inte har bilder som är tillräckligt inzoomade, men om man använder http://www.hitta.se så finns bilder där på detaljnivå.

Vi har ändrat nu så att man kan kalibrera via Google på den tredje bästa inzoomningsgraden. Dock är det lite trixigt att få till det klockrent.

Tror snart att Google kommer ha förbarmelse även över er i Norr.

För ett par år sedan fanns det knappt någon täckning alls utanför Storsstadsregionerna, och nu täcker de hela södra Sverige bra. Det är klart vi skulle kunna ta bort kravet på satellitbilderna, anledningen till att det finns där är att vi tycker det är viktigt med nogrannhet och bedömer att det blir svårare att få till det med såpass grova bilder.

Aha, nu blev jag ännu mera besviken, trodde avsaknaden av strokesavers för vissa banor endast innebar problem att positionera för gps. Men det innebär tydligen även avsaknad av banguide helt och hållet också? Det kommer nämligen upp ett felmeddelande "Den här banan stödjer tyvärr ej hålvyn" när jag väljer kartvyn i myCaddie. Är det rätt uppfattat? Hur gör då alla de andra golfgps:erna, har de mätt upp alla banor själva och gjort banguider? Ska kolla upp lite noggrannare i fortsättningen, lite besviken blev jag allt;-)

Äsch det var ju väldigt tråkigt!

Jag bor i Sundsvall och i stort sett varenda bana är det lika med. Google zoomar inte tillräckligt långt med satellit. Hussborg, Hassela, Hasselakollektivet, Härnösand, Gnarp, Öjestrand, Puttom, Veckefjärden, m.fl, m.fl. Faktiskt är det så att inte en enda golfbana i närheten, förutom de som redan är mätta (Timrå och Sundsvall GK) är möjliga att använda, å Sundsvall GK är t.o.m. en klubb som föbjuder GPS... ironiskt;-) Som ett ex. för Härnösand GK kommer man ned till den 3:e bästa zoomningen, men ni kräver att man ska kunna zooma till 2:a bästa, å då är det inte möjligt att använda tjänsten. Även om man kan se greenerna p åden zoomningsgraden. Det borde jag ha tagit reda på innan jag köpte abonnemanget av myCaddie...

Om ni ska börja konkurrera med andra GPS varianter så måste det lösas för de som norr om dalälven. En kalibrering ex. via mobilen vore en lösning.

Banor där google inte har bilder som är tillräckligt inzoomade går tyvärr inte att kalibrera upp i dagsläget. Det är möjligt att vi kommer göra så att det går att kalibrera banor direkt från mobilen i framtiden, men som det ser ut i dagsläget kommer det att dröja ett tag.

Hur gör man för de banor som inte har satellitvy tillgänglig vid inzoomning i google maps? Dvs vilket är ett rätt stort antal i norr. Det skulle inte på något sätt gå att använda den inbyggda gps:n i telefonen, genom att spara koordinatdata för greenens ytterkanter, och sedan laddas upp dessa koordinater för den aktuella banan?

Vi har inte hunnit skriva någon nyhet, men banorna finns redan i programmet.

Om du har scorekort på banan, ladda ner den igen.

Tack för uppmätningen föresten!

 

/David

Vi har idag lagt upp ett antal nya användarkalibrerade banor, så förhoppningsvis så finns din bana färdig att laddas hem till mobilen nu.

Hur går det med uppladdningen av banorna, På måndag ska jag spela min hemmabana och skulle gärna vilja använda programmet då.

Hej Dennis. Banorna kommer att finnas tillgängliga för nedladdning i programmet inom någon vecka.

Efter att banan är kalibrerad och godkänd måste nämligen vi konvertera datat från google till myCaddie, och just nu ligger det några banor på kö. Vi jobbar på med det så fort det går.

Men hur får man in den godkända kalibreringen i telefonen, just nu finns bara scorekort att tillgå när man försöker ladda ner banan.

Kul att du gillar vår nya funktion. Vi har inte bestämt om vi ska göra så man kan lägga in bunkrar och andra hinder, men det är definitivt en möjlighet som vi tittar på.

Det här var super. För en anna som inte spelar på strokesaverbanor är detta toppen. Kommer den nögon funktion för att markera bunkers, hinder och fairway också?

» All comments
» Comments RSS